$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \newcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Priručnik za početnike (C++)

  • Vugdelija
  • 7/23/2015

C++ za početnike je kurs programiranja namenjen pre svega apsolutnim početnicima, ali i svima koji žele da obnove ili upotpune svoje razumevanje osnovnih pojmova u programiranju.

Lekcije su kratke, a pojmovi objašnjeni na najjednostavniji način, tako da je kurs pristupačan čak i najmlađima. Ne očekuje se nikakvo predznanje - samo dobra volja.

Posebna pažnja u kursu je posvećena metodama traženja i ispravljanja grešaka u programu. Ovo je nešto što se često ne pokriva u sličnim kursevima, a jedna je od ključnih veština u bilo kakvom bavljenju programiranjem.

Kurs je još uvek u aktivnom razvoju. Trudićemo se da sve vaše sugestije, komentare i predloge iskoristimo da napravimo nešto što odgovara vašim potrebama. Kad god primetite nešto što bismo mogli da poboljšamo slobodno nam se javite na forum algora.petlja.org i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem roku izađemo u susret.

Sadržaj kursa:

Želiš li da umeš ovo?

Pokreni svoj prvi program

Struktura tvog prvog programa

Kako da pošalješ zadatke na proveru

Sintaksne greške

Ispisivanje

Računanje

Promenljive

Postepeno izvršavanje programa

Unos podataka

Logički tip i logičke operacije

Uslovno izvršavanje

Grananje

Stringovi 1

Traženje grešaka u programu

Kombinovanje uslovnih naredbi

Scope

Petlje WHILE

Petlje FOR

Kombinovanje naredbi ponavljanja

Nizovi

Funkcije

Stringovi 2

Ulazni i izlazni parametri

Automatsko čitanje ulaznih podataka

Šta dalje?

Dodatak: zadaci za vežbu